Sustainability Award

Het Havenbedrijf, de Maatschappij Linkerscheldoever en Alfaport Voka reiken de Sustainability Award uit aan een bedrijf actief in de haven van Antwerpen. Daarmee willen de initiatiefnemers een project bekronen dat bijdraagt aan de overgang naar een duurzamere haven en aan de realisatie op lokaal niveau van de Sustainable Development Goals die in 2015 door de Verenigde Naties werden gelanceerd. 

Werkt jouw bedrijf ook mee aan een duurzame toekomst en wil je dat in de kijker zetten?

Dien meteen je project in!

Elk bedrijf actief binnen het Antwerpse havengebied kan deelnemen aan de Sustainability Award. Een deskundige jury selecteert drie projecten. Van deze drie wordt een filmpje gemaakt. Dat wordt verspreid naar het brede publiek, dat via een online stemming mee bepaalt welk project de Sustainability Award 2018 zal ontvangen.

De uitreiking van de Award zal plaatsvinden op 29 november 2018 in het Havenhuis. De uiteindelijke laureaat zal via een speciaal ontworpen steen worden opgenomen in de promenade rond het nieuwe Havenhuis, om er –samen met toekomstige laureaten- een Walk of Sustainability te vormen. 

Ontdek ook de andere 20 ingediende duurzame projecten

Neem het hele reglement door

 

 

Waarom deelnemen?

Enkele deelnemers van de vorige Sustainability Award vertellen je graag wat hun deelname heeft opgeleverd.  

Aan het woord:

Tom Rommens van Gyproc - genomineerd in 2016 voor hun cradle-to-cradle aanpak en de winnaar van 2016: Silvia Colazzo van Ecluse, dat de energievoorziening van verschillende chemische bedrijven op de Linkerscheldeoever zal vervangen door een warmtenet.

 

Schrijf je in voor de Sustainability Award!

Werkt je bedrijf actief mee aan een meer duurzame haven? Ding dan mee naar de Sustainability Award 2018 en zet jouw project in de kijker!