Port Cleanup Week 2020

Team up to clean up!

Als havengemeenschap werken we samen aan vermindering van zwerfvuil, de plastic soup en zo aan een schonere leefomgeving. Klinkt dat als een geknipte taak voor jouw team of bedrijf? Doe dan mee aan de Port Cleanup Week van 14 tot en met 19 september 2020 en zet je eigen opruimactie op touw met steun van Port of Antwerp.

 

Wat houdt een opruimactie juist in?

  • Alle acties vinden plaats tussen 14 en 19 september.
  • Een opruimactie kan klein of groot zijn. Een snelle schoonmaak van tien minuten, een halfuurtje tijdens je middagpauze of heb je een paar uur de tijd? Alles is mogelijk. Kies wat voor jouw bedrijf en jouw team het best past.
  • Je ruimt op rond je bedrijventerrein of in het natuurgebied Galgeschoor dat we gedurende die week openstellen. Kies natuurlijk steeds voor een veilige plek! Wat, waar en wanneer kies je dus zelf, zodat het voor jouw bedrijf of voor je team het best past. 

Wij helpen je graag op weg

Enthousiast om je eigen opruimactie op te zetten? Dat hoeft geen grote klus te zijn, Port of Antwerp ondersteunt je actie. We nemen je zoveel mogelijk werk uit handen:

  • Je collega’s aanzetten mee op te ruimen? Daarvoor ontwikkelden we een online toolkit met visuals voor Facebook, Instagram en Twitter, een mailheader en een poster die je kan printen om op te hangen in je bedrijf.
  • Handschoenen en vuilzakken nodig? Wij bezorgen je materiaal van Mooimakers.
  • Wij halen het ingezamelde afval voor je op. Duid dit aan in het inschrijvingsformulier.
  • Ruim op voor je eigen deur! Je eigen bedrijfsterrein, parking of berm zijn mogelijke locaties. Kan dat niet? Dan zetten wij voor jullie het natuurgebied Galgeschoor open tijdens de Port Cleanup Week.
  • Registreer je actie en wij promoten jouw heldendaad via onze online en offline kanalen.
  • Eventmateriaal kan je huren bij Stad Antwerpen, als je iets organiseert op de rechteroever.

World Cleanup Day: samen ruimen we de haven op

De jaarlijks terugkerende World Cleanup Day is de grootste opruimactie wereldwijd. Meer dan ruim 180 landen geven de planeet op die dag een verdiende poetsbeurt. Het doel? Zoveel mogelijk zwerfvuil te verzamelen. De World Cleanup Day op 19 september sluit de Port Cleanup af. De Port Cleanup Week 2020 gaat door met de steun van Mooimakers en Natuurpunt.

Benieuwd naar de acties van vorig jaar?

Port of Antwerp organiseert elk jaar de Opruimactie Galgeschoor. Op één namiddag verzamelen vrijwilligers zo’n 6 ton afval. Zo is dit unieke natuurgebied klaar voor het broedseizoen! 

Tijdens hun lunchpauze hielden de medewerkers van Van Moer Logistics een opruimactie langs de Keetberglaan. Ze verzamelden zo'n 30 vuilzakken en herhalen de actie binnenkort nog eens om de zone rond hun eigen bedrijf vrij te maken van zwerfvuil.

Wat anderen vertellen

Onze eerste actie zit erop! Mooi weer, super enthousiaste reacties en (helaas) veel vuil verzameld. We gaan dit zeker nog eens doen.

Van Moer Logistics

 

Besix steekt de handen uit de mouwen

Weer een bedrijf dat haar schouders zet onder een propere haven. Werknemers van Besix gingen samen met Natuurpunt afval verzamelen langs de oevers van de Schelde.

Downloads

Port_Clean-up_Toolkit_2020.zip (zip, 3.08 MB)

Port Cleanup Week

Van 14 tot en met 19 september is het Port Cleanup Week in de Haven van Antwerpen! Doe jij ook mee?