Port Cleanup

Als havengemeenschap werken we samen aan vermindering van zwerfvuil, de plastic soup en zo aan een schonere leefomgeving. Omdat veiligheid primeert, gooien we het over een digitale boeg. Samen met jullie zetten we onze schouders onder een online campagne.

Hoe we dat doen?

We lanceren vanaf 24/08 wekelijks een challenge die je alleen, met je bubbel of binnen je bedrijf op een veilige en leuke manier kan aangaan. Zo bundelen we de krachten voor een propere omgeving. Iedereen kan meedoen!

De challenges

#1 Ambachtelijk met afval

Maak een knutselwerk met zwerfvuil of afval. Een totempaal van blikjes in je tuin? Een iglo van karton? Hoedjes van plastic? Bedenk het zo gek maar. Alles kan!

#2 Meten is weten

Kom erachter wat jouw impact op milieu en klimaat is en hoe jij of je bedrijf die op een laagdrempelige manier kan verkleinen. 

#3 Trash day

Nee hè, inbox wéér vol? Doe mee aan de digitale cleanup en bespaar ook op deze manier heel wat energie.

#4 Plog de planeet

Steek de handen uit de mouwen en raap zwerfvuil op tijdens een wandeling met je bubbel, of sluit via de World Cleanup Day aan bij een van de bestaande opruimacties. De jaarlijks terugkerende World Cleanup Day is de grootste opruimactie wereldwijd. Meer dan ruim 180 landen geven de planeet op die dag een verdiende poetsbeurt. Je kan materiaal bestellen via de webshop van Mooimakers. Op de website van Mooimakers vind je ook nog extra informatie

Uitdaging aanvaard!

Hou onze socialmediakanalen in de gaten voor updates en informatie. Uitdaging aanvaard? Pronken mag! Deel het resultaat via je eigen kanalen, tag ons @portofantwerp en gebruik de hashtag #portcleanup.

https://az124611.vo.msecnd.net/web/SPA_resources/DndEditor_v2/social_links/circle/full/linkedin.png

 

https://az124611.vo.msecnd.net/web/SPA_resources/DndEditor_v2/social_links/circle/full/facebook.png

 

https://az124611.vo.msecnd.net/web/SPA_resources/DndEditor_v2/social_links/circle/full/instagram.png

 

https://az124611.vo.msecnd.net/web/SPA_resources/DndEditor_v2/social_links/circle/full/twitter.png

En daarna?

Uiteraard blijft een propere haven hoog op onze agenda staan. Van zodra het veilig en verantwoord kan, plannen we met plezier nieuwe initiatieven. Wil je op de hoogte blijven? Je vindt de laatste updates op onze website. Of schrijf je in voor onze nieuwsbrieven.

 

Disclaimer: bij het deelnemen aan een challenge vragen we je rekening te houden met de op dat moment geldende overheidsmaatregelen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Was regelmatig de handen en hou voldoende afstand van elkaar. Denk aan je eigen veiligheid en die van anderen.

Sustainability Update

Duurzaamheidsverslag in een nieuw jasje! Benieuwd naar wat je kan verwachten van het vernieuwde Sustainability trendrapport en de volgende award? Herbekijk het webinar ‘Sustainability update’.