Port clean-up

Als havengemeenschap werken we samen aan een vermindering van het zwerfvuil, de plastic soup en zo aan een schonere leefomgeving. Daarom ondersteunt Port of Antwerp alle bedrijven die een port clean-up actie organiseren.

Wat houdt een opruimactie juist in?

Een opruimactie kan klein of groot zijn. Enkel voor je eigen medewerkers of voor het grote publiek. Je kan het terrein van je bedrijf opruimen of een berm langs de kant van de weg. Kies natuurlijk steeds voor een veilige plek! Wat, waar en wanneer kies je dus zelf, zodat het voor jouw bedrijf het best past. 

Wij helpen je graag op weg

Een actie op poten zetten, is een hele klus. We nemen je zoveel mogelijk werk uit handen:

 • Ontdek de online toolkit met visuals voor Facebook, Instagram en Twitter en een poster die je kan printen om op te hangen in je bedrijf. Gebruik al deze elementen om je interne of externe oproep voor vrijwilligers te lanceren! Je vind de download naar de kit onderaan op deze pagina.
   
 • Laat ons weten welke actie jij organiseert en wij zorgen voor ruchtbaarheid. Zo lanceren we jouw actie op onze social media kanalen, maar ook via ons magazine Haven & Goed en de Radar nieuwsbrief. Een goeie manier om de inzet van je bedrijf voor een meer duurzame omgeving in de kijker te zetten!
   
 • Hulp nodig bij het kiezen van een veilige en unieke locatie? Neem contact met ons op en wij geven je suggesties door.
   
 • Heb je nood aan handschoenen, vuilzakken en grijpstokken? In de webwinkel van Mooimakers kan je terecht voor heel wat gratis producten!
   
 • Eventmateriaal kan je huren bij Stad Antwerpen, tenminste als je iets organiseert op de rechteroever.

Geplande opruimacties

Port of Antwerp organiseert elk jaar de Opruimactie Galgeschoor. Op één namiddag verzamelen vrijwilligers zo’n 6 ton afval. Zo is dit unieke natuurgebied klaar voor het broedseizoen! 

Laat ons weten welke actie jij organiseert

Tijdens hun lunchpauze hielden de medewerkers van Van Moer Logistics een opruimactie langs de Keetberglaan. Ze verzamelden zo'n 30 vuilzakken en herhalen de actie binnenkort nog eens om de zone rond hun eigen bedrijf vrij te maken van zwerfvuil.

Wat anderen vertellen

Onze eerste actie zit erop! Mooi weer, super enthousiaste reacties en (helaas) veel vuil verzameld. We gaan dit zeker nog eens doen.

Van Moer Logistics

Downloads

Opruimactie Galgeschoor kick-off voor port cleanup

De opruimactie van het Galgeschoor in de Port of Antwerp is dé kick-off van de Port clean-up actie.