NOC is een Bijna Energieneutraal gebouw

publish date
02/04/2020

De laatste bouwfase van de Nautische Operationele Cluster werd succesvol opgeleverd. Dankzij een hoge isolatiewaarde en doorgedreven luchtdichtheid, hoogwaardige en energiezuinige technieken én hernieuwbare energie o.a. in de vorm van zonnepanelen, krijgen onze gebouwen het label van “Bijna Energieneutraal” (=BEN).

noc-ben

Met enige trots zetten we de nieuwe kantoorgebouwen van de Nautische Operationele Cluster in de kijker want we deden het namelijk veel beter dan de reeds strenge eisen die gesteld worden door de overheid in het kader van energieprestaties. BEN-gebouwen verbruiken weinig energie voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nog nodig is, wordt uit hernieuwbare energiebronnen gehaald. Hiermee voldoen onze gebouwen nu al aan de standaarden die pas vanaf 2021 van kracht worden. Een mooie prestatie van onze collega's van de afdeling Building Infrastructure.
NOC is mee!

Port of Antwerp Sustainability Award 2021

Het Havenbedrijf Antwerpen, Maatschappij Linkerscheldeoever en Alfaport Voka reiken voor de derde keer de Port of Antwerp Sustainability Award uit! Bouwt je bedrijf mee aan een duurzame haven? Dan maak je kans op een bekroning met de award.