Fietspad Kwarikweg goeie zaak voor mens én dier

publish date
23/05/2019
aanleg fietspad

Het Havenbedrijf legt momenteel een fietspad aan langs de Kwarikweg, in het havengebied op Linkeroever. Het nieuwe pad zorgt voor een veilige aansluiting met de halte Zwijndrecht van deWaterbus en de toekomstige fietsbrug* over de E34.

Niet alleen de fietsers varen wel bij de nieuwe fietsweg. Omdat de Kwarikweg tussen twee natuurgebieden ligt, is het een populaire oversteekplaats voor padden. Het Havenbedrijf voorziet onder de weg paddentunnels zodat de dieren veilig kunnen doorsteken.

De Kwarikweg krijgt in de zomer ook vleermuisvriendelijke verlichting. Het gaat om amberkleurige LED-lampen die de vleermuizen niet storen, maar uiteraard de omgeving wel voldoende verlichten voor weggebruikers.

*De fietsbrug is een project van de Provincie Oost Vlaanderen en de Vlaamse Overheid. Zij subsidiëren ook een deel van het fietspad.

Sustainability Update

Duurzaamheidsverslag in een nieuw jasje! Benieuwd naar wat je kan verwachten van het vernieuwde Sustainability trendrapport en de volgende award? Herbekijk het webinar ‘Sustainability update’.