< name="description" content="Port of Antwerp is trotse sponsor van The Big Jump die op zondag 14 juli plaatsvindt. Overal in Europa springen mensen op hetzelfde tijdstip (15u00) in het water om aandacht te vragen voor waterkwaliteit. In Antwerpen gaat The Big Jump door in het Kattendijkdok.">

The Big Jump

publish date
02/07/2019
condor sleepboot

Port of Antwerp is trotse sponsor van The Big Jump die op zondag 14 juli plaatsvindt. Overal in Europa springen mensen op hetzelfde tijdstip (15u00) in het water om aandacht te vragen voor waterkwaliteit. In Antwerpen gaat The Big Jump door in het Kattendijkdok.

Proper water, dat is de missie van onze drijfvuilophaalboot ‘Condor’. Bijna elke dag is hij op pad om drijfvuil zoals plastic flessen, touwen, paletten, enz. uit de dokken op te vissen. Een belangrijke taak want het afval zorgt niet alleen voor vervuiling maar kan ook schade veroorzaken aan schepen, aan haveninfrastructuur en aan onze natuurgebieden. Jaarlijks verzamelt de Condor zo’n 100 ton drijfvuil.

Binnen de havengemeenschap zijn er heel wat opruimacties om van de haven een properdere plek te maken. Ze zijn gebundeld onder de noemer Port Clean Up.

Lees er hier alles over.

Opruimactie Galgeschoor

Jaarlijks ruimen we het natuurdomein Galgeschoor op tijdens de Opruimactie Galgeschoor in maart