Opleidingen

Voldoende goed opgeleide werknemers zijn essentieel voor een duurzame groei van de haven. Daarom hechten we veel waarde aan opleiding en aan onze contacten met kennis- en onderwijscentra en aan voldoende kwalitatief aanbod voor werknemers.

Middelbare scholen met technisch en beroepsonderwijs uit de omgeving vinden hun weg naar de bedrijven in de haven voor praktijkbezoeken, stages,… In het GTI-Beveren is er zelfs een 7e specialisatiejaar haven. Ook met hogescholen en universiteiten is er heel wat samenwerking.

Voor verplichte opleidingen (bijvoorbeeld voor de IMDG-code en de port bye laws voor gevaarlijke goederen), voor opfrissingscursussen en voor trainingen die andere competenties van werknemers versterken (bijvoorbeeld EHBO), is er in de haven een goed opleidingsaanbod van onder meer: 

Verder bieden zeer gerichte opleidingen een oplossing voor knelpuntvacatures in de haven. 

Sustainable Development Goals Haven Van Antwerpen

Port of Antwerp Sustainability Award 2021

Het Havenbedrijf Antwerpen, Maatschappij Linkerscheldeoever en Alfaport Voka reiken voor de derde keer de Port of Antwerp Sustainability Award uit! Wel 15 projecten uit de Antwerpse haven stelden zich kandidaat om kans te maken op deze Award. Wie die wint bepaal jij, samen met de jury. Bekijk de filmpjes van de 3 finalisten en stem op jouw favoriete project!