Leefmilieu

De havengemeenschap van Antwerpen is zich bewust van de impact die haar activiteiten hebben op de omgeving van de omwonenden. Daarom heeft de haven aandacht voor duurzame maatregelen. In logistiek en transport - de economische rol van de haven - maar ook in industriƫle productie. Zo wordt de belastende impact op milieu, klimaat en natuur beperkt.

Mobiliteit

We denken na over hoe we alle havenactiviteiten duurzamer kunnen maken, dus ook over het vervoer van goederen en mensen. Lees meer over onze duurzame acties en plannen rond goederenoverslag, transport in het voorland of het achterland of woon-werkverkeer.

Milieu

De Antwerpse havengemeenschap heeft aandacht voor de verschillende vormen van hinder die de activiteiten in de haven kunnen geven: luchtvervuiling, geluidsoverlast, bodemverontreiniging, waterverontreiniging, geurhinder, afval ... 

Klimaat

Een CO2-arme economie, daar streeft de haven van Antwerpen naar. Dat is een uitdaging. Toch zijn onze inspanningen noodzakelijk. Kom hier te weten hoe we hieraan werken.

 

Port of Antwerp Sustainability Award 2021

Het Havenbedrijf Antwerpen, Maatschappij Linkerscheldeoever en Alfaport Voka reiken voor de derde keer de Port of Antwerp Sustainability Award uit! Wel 15 projecten uit de Antwerpse haven stelden zich kandidaat om kans te maken op deze Award. Je ontdekt de winnaar van de Port of Antwerp Sustainability Award 2021 op 21 juni.