Industrie/Logistiek/Maritiem

De haven van Antwerpen groeit. Steeds meer ondernemers zien het voordeel van een vestiging in het havengebied en profiteren daarbij van de ideale inlandse ligging en groeiende infrastructuur en faciliteiten. Onmiskenbare troeven voor de business van elke ondernemer. 

Een belangrijk voordeel is de maritieme, logistieke en industriële cluster in de haven. Goederen en grondstoffen kunnen hier geproduceerd, ontvangen, gewogen, gecontroleerd, verder getransporteerd en opgeslagen worden. Bedrijven kunnen ook grondstoffen afnemen van andere aanwezige bedrijven.

Door logistieke, maritieme en industriële activiteiten te clusteren, kunnen we bedrijven in het havengebied samenbrengen. Hierdoor:

  • worden transportafstanden beperkt (lagere belasting van het milieu);
  • kunnen bedrijven zich efficiënter organiseren en samenwerken om het economisch rendement te verhogen;
  • vergroot de werkgelegenheid (direct en indirect);
  • verhoogt de toegevoegde waarde in de regio: value added logistics zorgen ervoor dat goederen niet enkel worden overgeslagen maar ook worden verwerkt (verpakt, gelabeld, geassembleerd …).

We hebben de verantwoordelijkheid om leiderschap te tonen op vlak van duurzaamheid. In onze voorbeeldfunctie willen we de regio inspireren tot duurzaam ondernemen en een maatschappelijk draagvlak creëren voor economische ontwikkelingen. De haven levert op dit moment al veel inspanningen:

Duurzaam ondernemen stimuleert een gunstig en toekomstgericht investeringsklimaat, waardoor de haven een bloeiende en welvarende regio kan blijven.

De nabijheid van de stad zorgen voor een groot aanbod nieuwe capabele medewerkers. Maar ook daarbuiten vind je werkkrachten: in de provincie Antwerpen, het Waasland én het zuid-westen van Nederland. De haven van Antwerpen zet trouwens volop in op duurzaam woon-werkverkeer voor medewerkers.

Ook jouw bedrijf kan van de Antwerpse haven haar nieuwe thuis maken. Een verankering in het havengebied biedt kansen om duurzaam te groeien en te floreren.

Vanuit Port of Antwerp denken en dragen we graag mee aan deze duurzame samenwerkingen. Meer weten of een afspraak maken? Neem gerust contact op

Sustainable Development Goals Haven Van Antwerpen

Port of Antwerp Sustainability Award 2021

Het Havenbedrijf Antwerpen, Maatschappij Linkerscheldeoever en Alfaport Voka reiken voor de derde keer de Port of Antwerp Sustainability Award uit! Wel 15 projecten uit de Antwerpse haven stelden zich kandidaat om kans te maken op deze Award. Wie die wint bepaal jij, samen met de jury. Bekijk de filmpjes van de 3 finalisten en stem op jouw favoriete project!