Havenland

In de haven is heel wat te leren en te beleven, ook in waardevolle natuurgebieden en tussen het bijzondere erfgoed. Bedrijven in de haven en gemeenten errond erkennen deze troeven van de haven voor de samenleving. Daarom wordt ingezet op meer recreatieve en educatieve mogelijkheden in de haven, met ‘Havenland’.

Havenland is een initiatief dat voor een sterkere, duurzame verbinding tussen de haven en haar omgeving moet zorgen. Het verenigt allerlei initiatieven en laat burgers kennismaken met alle boeiende facetten van de haven. Havenland krijgt bovendien ook de steun van de Vlaamse overheid om te werken aan de toegankelijkheid van de haven voor toeristen en omwonenden.

Voor bedrijven kan Havenland een rol spelen in hun profilering, bijvoorbeeld als werkgever. Vele bedrijven gevestigd in havengebied zijn onbekend voor mensen uit de omgeving. Terwijl deze bedrijven wel nieuwe werknemers uit de buurt willen aanwerven. Bedrijven hebben er dus baat bij dat mensen beter weten wat er gebeurt in de haven in het algemeen, en in hun bedrijf specifiek.

Een bedrijf kan in een samenwerking met Havenland met een positief imago naar buiten treden, met een promotie van bijzonder project, initiatief of event. 

De Franse fotograaf Cyprien Clement-Delmas maakte bijvoorbeeld een prachtige fotoreeks van arbeiders, bedienden, kaderleden en veiligheidspersoneel tijdens het uitoefenen van hun job bij ITC Rubis in de Waaslandhaven. De foto’s zijn vergroot en opgehangen over heel de tankterminal. ITC Rubis overweegt om de foto’s ook buiten het eigen (niet-publiek toegankelijke) bedrijfsterrein tentoon te stellen, in samenwerking met Havenland. Zo krijgen ook fietsers en wandelaars een beeld van wat er zich achter de omheining van dit bedrijf afspeelt. Bovendien worden de foto’s gebruikt in publieke communicatie van Havenland: fietskaarten, persberichten en publicaties.

Daarnaast kunnen bedrijven Havenland ook aanspreken om gebruik te maken van haar faciliteiten, zoals een teambuilding in het Verdronken Land van Saeftinghe of overnachtingsmogelijkheden dicht bij de haven. 

Krijg je een belangrijke delegatie op bezoek, dan kan Havenland je ook helpen om je programma aan te vullen met boeiende activiteiten: 

  • geleide bezoeken om de logistieke en industriële activiteiten van de haven te leren kennen;
  • uitgestippelde wandel- en fietstochten langs goed onderhouden wandelpaden, veerponten en fietspaden;
  • tips en info voor wie interesse heeft in de geschiedenis van de haven en de verschillende musea in en rond de haven wil bezoeken.

Je kunt terecht in een van de infopunten: in het MAS Havenpaviljoen, het Havencentrum, het Havenhuis, Fort Liefkenshoek en de infokeet van het Hedwige-Prosperproject.

Download de folder met meer info over Havenland en contactgegevens

Sustainable Development Goals Haven Van Antwerpen

Havenland

In de haven is heel wat te leren en te beleven, ook in waardevolle natuurgebieden en tussen het bijzondere erfgoed. Bedrijven in de haven en gemeenten errond erkennen deze troeven van de haven voor de samenleving. Daarom wordt ingezet op meer recreatieve en educatieve mogelijkheden in de haven, met ‘Havenland’.

Port of Antwerp Sustainability Award 2021

Het Havenbedrijf Antwerpen, Maatschappij Linkerscheldeoever en Alfaport Voka reiken voor de derde keer de Port of Antwerp Sustainability Award uit! Wel 15 projecten uit de Antwerpse haven stelden zich kandidaat om kans te maken op deze Award. Wie die wint bepaal jij, samen met de jury. Bekijk de filmpjes van de 3 finalisten en stem op jouw favoriete project!