Flexibel werken

Werken hoeft niet altijd op kantoor tussen 8 en 5 te gebeuren. Sommige taken kunnen perfect op een andere locatie of tijdens andere uren. Dat bespaart werknemers een ochtend- of avondfile en een hoop frustratie en afleiding. Meer zelfs: flexibel werken kan zorgen voor meer productiviteit en tevredenheid.
 

Er zijn verschillende voordelen voor werkgevers. In de eerste plaats heb je minder kosten voor parkeerplaatsen en kantoorruimte, en verliezen je medewerkers minder tijd in hun woon-werkverkeer. Je medewerkers kunnen werk en privé beter combineren en voelen minder stress, en dat heeft een meer tevredenheid en motivatie, een grotere betrokkenheid, een hogere productiviteit, minder afwezigheden en een lager verloop tot gevolg.

Natuurlijk is flexibel werken niet voor alle jobs en taken mogelijk. Een alternatief kunnen ‘glijdende uren’ zijn: werknemers kunnen dan starten en stoppen, binnen een bepaald tijdsvak. Of, zoals bij PSA: bied verschillende werkplekken aan, zodat niet iedereen naar dezelfde locatie moet komen. Ook op deze manier worden meer auto’s tijdens de drukke spits van de baan gehouden.  

Wil je weten hoe andere bedrijven flexibel werken implementeren en evalueren? Leer uit hun ervaring! Contacteer ons gerust. 

Sustainable Development Goals Haven Van Antwerpen

Opruimactie Galgeschoor kick-off voor port cleanup

De opruimactie van het Galgeschoor in de Port of Antwerp is dé kick-off van de Port clean-up actie.