Collectief/ Openbaar vervoer

Naast de bussen en trams van de Lijn en de trein, rijden er elke dag tientallen bussen naar de verschillende bedrijven in de haven en weer terug. Dat is ‘collectief vervoer’. Duurzaam en handig voor de werknemers, interessant voor werkgevers. Het is voor honderden pendelaars een veilige en comfortabele manier om dagelijks naar het werk te gaan.

Collectief vervoer komt ook op plaatsen waar openbaar vervoer niet aanwezig is. Het rittenschema van de pendelbussen is afgestemd op de werkuren van de deelnemende bedrijven. Het netwerk kan bovendien worden uitgebouwd op vraag van het bedrijf. 

Bijna 10% van de werknemers maakt gebruik van het collectief vervoer dat wordt aangeboden door bedrijven of door de Pendelbus (het gemeenschappelijk initiatief van het Havenbedrijf en MLSO, met de steun van de Vlaamse overheid).

Hieronder kom je te weten wat gebruikers ervan vinden.

Het organiseren van collectief vervoer levert de werkgever ook fiscale voordelen op.

Ben je geïnteresseerd in de voordelen van collectief vervoer? Neem contact op met de Pendelbus voor meer info.

Sustainable Development Goals Haven Van Antwerpen

Port of Antwerp Sustainability Award 2021

Het Havenbedrijf Antwerpen, Maatschappij Linkerscheldeoever en Alfaport Voka reiken voor de derde keer de Port of Antwerp Sustainability Award uit! Wel 15 projecten uit de Antwerpse haven stelden zich kandidaat om kans te maken op deze Award. Wie die wint bepaal jij, samen met de jury. Bekijk de filmpjes van de 3 finalisten en stem op jouw favoriete project!