Carpoolen

Carpoolen naar het werk is een interessant alternatief voor andere vormen van collectief transport. In de haven stimuleren we carpooling onder werknemers in de haven. Dit doen we onder andere met een carpoolplatform.

  • Minder CO2-uitstoot
  • Minder files
  • Gezelschap in de auto 
  • Delen van kosten

Om dit verder te stimuleren heeft de havengemeenschap, op initiatief van Havenbedrijf Antwerpen, Alfaport en Maatschappij Linkerscheldeoever, in 2014 een carpoolplatform opgericht. Via dit platform kunnen werknemers op eenvoudige wijze een carpoolpartner vinden. Ook Arlanxeo, BASF, CNH Industrial Belgium, ENGIE Electrabel, Eurochem, Inovyn en Styrolution zijn inmiddels lid van het platform. Verschillende andere bedrijven tonen interesse om ook aan te sluiten. Aansluiten is voordelig en geeft medewerkers de kans om niet enkel binnen het eigen bedrijf, maar binnen de volledige haven een carpoolpartner te vinden. Werkgevers die zich willen aansluiten bij het Port of Antwerp-carpoolplatform kunnen Taxistop contacteren: svl@taxistop.be of 09 242 32 13.

Als werkgever kan je carpoolen bovendien extra stimuleren. Bijvoorbeeld met een carpooldag en met parkeerplaatsen voor carpoolers.

Sustainable Development Goals Haven Van Antwerpen

Opruimactie Galgeschoor kick-off voor port cleanup

De opruimactie van het Galgeschoor in de Port of Antwerp is dé kick-off van de Port clean-up actie.