Bouwen in de haven

Wie duurzaam bouwt, bespaart op energie, water en materiaal. Bovendien creëert een duurzaam en slim gebouwd bedrijf een aangename en efficiënte werkomgeving voor werknemers. Als je kiest voor een renovatie, kies je voor hergebruik van ruimte en neemt je bedrijf dus geen open ruimte - die al schaars is - in.

Nieuwe gebouwen en renovaties aan gebouwen moeten in de haven aan heel wat voorwaarden voldoen. Meer over het verplichte traject en de juiste regels vind je in deze praktische wegwijzer. Deze informatie helpt je om duurzaam te ondernemen: je weet welke ingrepen en vooronderzoeken wettelijk verplicht zijn, om je bedrijf te laten ontwikkelen in harmonie met de leefomgeving van mensen en natuur errond.

Duurzame keuzes hebben (op korte termijn) financiële implicaties. Om je financieel te ondersteunen om duurzaam te (ver)bouwen, zijn er daarom subsidies. Meer daarover vind je bij VLAIO.

Naast de vereisten die de overheid oplegt, kan je bedrijf ook duurzaamheidscertificaten behalen, waarbij duurzaam bouwen een stap verder gaat. Deze ‘keurmerken’ zijn een positief en geapprecieerd label voor je bedrijf. BREEAM is zo’n wereldwijd erkend certificaat.

Voor advies kun je terecht bij deze specialisten:

Sustainable Development Goals Haven Van Antwerpen

Opruimactie Galgeschoor kick-off voor port cleanup

De opruimactie van het Galgeschoor in de Port of Antwerp is dé kick-off van de Port clean-up actie.